Τέχνη Φωτογραφίας


Οι σπουδές στο πρόγραμμα «ΙΕΚ ESP – Τέχνη Φωτογραφίας» εποπτεύονται από το υπουργείο παιδείας. Διαρκούν τέσσερα εξάμηνα με επιπλέον το πέμπτο εξάμηνο της πρακτικής άσκησης -την οποία η ESP εξασφαλίζει στους σπουδαστές της μέσω συνεργασιών της με το Μουσείο Φωτογραφίας, το σωματείο φωτογράφων Β. Ελλάδος και την αγορά εργασίας-.

ΙΕΚ ESP / Τέχνη Φωτογραφίας

Πρόγραμμα Σπουδών


Ο σπουδαστής ειδικεύεται στη φωτογραφία μέσω μαθημάτων που συνδυάζουν αρμονικά τη θεωρία με την πράξη και σκοπό έχουν τόσο την ανάπτυξη της οπτικής αντίληψης και του κάδρου του σπουδαστή όσο και την τελειοποίηση των γνώσεων του στις τεχνικές λήψης μιας φωτογραφίας (flash, led light, studio κλπ)

Ενδεικτικά κάποια μαθήματα του ΙΕΚ ESP – Τέχνη Φωτογραφίας είναι:

• Studio I – Studio II
• Μοδα-Γάμος-Βάπτιση
• Αρχιτεκτονική Φωτογραφία
• Adobe Photoshop
• Adobe Lightroom
• Ιστορία Φωτογραφίας
• Οπτική αντίληψη
• Ασπρόμαυρη φωτογραφία σκοτεινού θαλάμου
• Έγχρωμη φωτογραφία σκοτεινού θαλάμουΤα μαθήματα του Studio, Μόδας, Adobe Photoshop, Adobe Lightroom και σκοτεινού θαλάμου γίνονται στα άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια της ESP. Ενώ τα μαθήματα της αρχιτεκτονικής και βιομηχανικής φωτογραφίας πραγματοποιούνται σε ανάλογους χώρους.

Παράλληλα η ESP έχοντας αντιληφθεί την εξέλιξη της φωτογραφίας έχει προσθέσει στο πρόγραμμα σπουδών μαθήματα όπως

  • Photography site development
  • Social media
  • Print workshops
  • Γραφιστική φωτογραφίας


Συνεργασίες & Στόχοι


Στόχος της ESP είναι τα μαθήματα να γίνονται σε ρεαλιστικές συνθήκες επιλέγοντας εκπαιδευτικό προσωπικό που συνδυάζει υψηλά ακαδημαϊκά προσόντα, μεγάλη εκπαιδευτική εμπειρία και επαγγελματική αναγνώριση στις εφαρμοσμένες τέχνες. Αναπτύξαμε επίσης συνεργασίες με την Fujifilm, σχολές MUA και styling , πρακτορεία μοντέλων και σωματεία φωτογράφων. Ως αποτέλεσμα ο σπουδαστής έχει αντιληφθεί τον τρόπο λειτουργίας της αγοράς και μπορεί να αφομοιωθεί άμεσα από την αγορά εργασίας.

Η γρήγορη επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων μας και η συμμετοχή τους σε διεθνείς φωτογραφικές διοργανώσεις όπως την Photobiennale του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης αποδεικνύουν τα παραπάνω.

 

Επιπλέον η ESP δίνει την δυνατότητα στους σπουδαστές της να σπουδάσουν την τεχνική λήψης και επεξεργασίας του video παράλληλα με τις σπουδές τους στην φωτογραφία έχοντας δημιουργήσει ένα πρόγραμμα σπουδών ειδικά για αυτούς.

Στην ESP πιστεύουμε ότι η άριστη γνώση του μέσου, η προσαρμοστικότητα στις εξελίξεις της αγοράς και η συστηματική εργασία εξασφαλίζουν την επιτυχία σε κάθε επαγγελματική πορεία. Επιπλέον στο χώρο της φωτογραφίας η αφοσίωση, η θεωρητική και η αισθητική καλλιέργεια είναι τα πρόσθετα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν τον καλό επαγγελματία από τον κορυφαίο.


Δίδακτρα & Κρατική Αναγνώρηση


Δίδακτρα και τρόπος καταβολής διδάκτρών

Η ESP αντιλαμβανόμενη την οικονομική κατάσταση της χώρας και θέλοντας να δώσει την ευκαιρία της εκπαίδευσης σε όσους έχουν πάθος με τις εφαρμοσμένες τέχνες δημιούργησε ένα ευέλικτο πρόγραμμα πληρωμής διδάκτρων.

Παράλληλα παρέχονται προνομιακές τιμές στα ετήσια δίδακτρα ανάλογα με την περίοδο εγγραφής.
Όσο νωρίτερα πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας, εξασφαλίζετε τη μεγαλύτερη δυνατή έκπτωση και το πρόγραμμα δόσεων που σας ταιριάζει.

Επιπλέον όντας σε επαφή με την κοινωνία και θέλοντας να ενθαρρύνει τα άτομα που βρίσκονται σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (ΑΜΕΑ, πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες, άνεργοι κ.α.) να σπουδάσουν τους προσφέρει επιπλέον έκπτωση στο πρόγραμμα σπουδών που τους ενδιαφέρει.

Για να ενημερωθείτε σχετικά με τα δίδακτρα της ειδικότητας που σας ενδιαφέρει συμπληρώστε την αίτηση εγγραφής ή τηλεφωνήστε στο 2310 541 148.

 

Πτυχίο και Κρατική αναγνώριση

Το ΙΕΚ ESP εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας και ακολουθεί το καθορισμένο από την Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης πρόγραμμα των ειδικοτήτων «Τέχνη Φωτογραφίας» και «Γραφιστική Εντύπου και Ηλεκτρονικών Μέσων».

Ο απόφοιτος του ΙΕΚ ESP  έχει όλα τα προσόντα να εργαστεί ως φωτογράφος στον ιδιωτικό τομέα καθώς επίσης και  τη δυνατότητα να συμμετέχει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για διορισμό στο Δημόσιο (Π.Δ. 50/27-2/2001, ΦΕΚ 39τ. Α΄/5-3-2001).


Το σύνολο των φωτογραφιών που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή την σελίδα έχουν τραβηχτεί από σπουδαστές της esp+ στα πλαίσια του μαθήματος της Μόδας.

Από πάνω προς τα κάτω οι φωτογράφοι: Πέγκυ Σακελλαροπούλου, Δέσποινα Στεφανίδου, Παναγιώτης Μιχαηλίδης