Γραφιστική Εντύπου και Ηλεκτρονικών Μέσων


Οι σπουδές στο πρόγραμμα «ΙΕΚ ESP – Γραφιστική Εντύπου και Ηλεκτρονικών Μέσων» εποπτεύονται από το υπουργείο παιδείας. Διαρκούν τέσσερα εξάμηνα με επιπλέον το  πέμπτο εξάμηνο της πρακτικής άσκησης -την οποία η ESP εξασφαλίζει στους σπουδαστές της μέσω συνεργασιών της με τυπογραφεία, εκτυπωτικά κέντρα και την αγορά εργασίας-.

Πρόγραμμα Σπουδών


Ο σπουδαστής ειδικεύεται στη Γραφιστική μέσω μαθημάτων που συνδυάζουν αρμονικά τη θεωρία με την πράξη.

Μαθήματα όπως

  • Τυπογραφικός σχεδιασμός εντύπων
  • Τεχνολογία εκτυπώσεων
  • Γραφιστική Ι & ΙΙ
  • Γραφιστική για πολυμέσα
  • Σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστοσελίδων
  • Τέχνη και Αισθητική

Συνδυάζονται αρμονικά ώστε να παρέχουν στον σπουδαστή τις γνώσεις που χρειάζεται ενώ παράλληλα ο σπουδαστής εφαρμόζει την θεωρητική και αισθητική του καλλιέργεια σε γραφιστικά project.

Για την τεχνική κατάρτιση του σπουδαστή χρησιμοποιούνται επαγγελματικά προγράμματα όπως

  • Adobe InDesign
  • Adobe Illustrator
  • CorelDRAW
  • Adobe Premiere Pro
  • Wixx site
  • 3d printing


Συνεργασίες & Στόχοι


Στόχος της ESP είναι τα μαθήματα να γίνονται σε ρεαλιστικές συνθήκες ώστε ο σπουδαστής να μπορεί να αφομοιωθεί άμεσα από την αγορά εργασίας., επιλέξαμε εκπαιδευτικό προσωπικό που συνδυάζει υψηλά ακαδημαϊκά προσόντα, μεγάλη εκπαιδευτική εμπειρία και επαγγελματική αναγνώριση στις εφαρμοσμένες τέχνες, αναπτύξαμε  συνεργασίες με τυπογραφία και εκτυπωτικά κέντρα τα οποία οι σπουδαστές επισκέπτονται κατά την διάρκεια των σπουδών τους και ενημερώνονται για τον τρόπο λειτουργίας τους και τιε εξελίξεις της αφοράς.

Στο IEK ESP πιστεύουμε ότι η άριστη γνώση του μέσου, η προσαρμοστικότητα στις εξελίξεις της αγοράς και η συστηματική εργασία εξασφαλίζουν την επιτυχία σε κάθε επαγγελματική πορεία. Επιπλέον στο χώρο της γραφιστικής η αφοσίωση, η θεωρητική και η αισθητική καλλιέργεια είναι τα πρόσθετα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν τον καλό επαγγελματία από τον κορυφαίο.


Δίδακτρα & Κρατική Αναγνώρηση


Δίδακτρα και τρόπος καταβολής διδάκτρών

Η ESP αντιλαμβανόμενη την οικονομική κατάσταση της χώρας και θέλοντας να δώσει την ευκαιρία της εκπαίδευσης σε όσους έχουν πάθος με τις εφαρμοσμένες τέχνες δημιούργησε ένα ευέλικτο πρόγραμμα πληρωμής διδάκτρων.

Παράλληλα παρέχονται προνομιακές τιμές στα ετήσια δίδακτρα ανάλογα με την περίοδο εγγραφής.
Όσο νωρίτερα πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας, εξασφαλίζετε τη μεγαλύτερη δυνατή έκπτωση και το πρόγραμμα δόσεων που σας ταιριάζει.

Επιπλέον όντας σε επαφή με την κοινωνία και θέλοντας να ενθαρρύνει τα άτομα που βρίσκονται σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (ΑΜΕΑ, πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες, άνεργοι κ.α.) να σπουδάσουν τους προσφέρει επιπλέον έκπτωση στο πρόγραμμα σπουδών που τους ενδιαφέρει.

Για να ενημερωθείτε σχετικά με τα δίδακτρα της ειδικότητας που σας ενδιαφέρει συμπληρώστε την αίτηση εγγραφής ή τηλεφωνήστε στο 2310 541 148.

 

Πτυχίο και Κρατική αναγνώριση

Το ΙΕΚ ESP εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας και ακολουθεί το καθορισμένο από την Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης πρόγραμμα των ειδικοτήτων «Τέχνη Φωτογραφίας» και «Γραφιστική Εντύπου και Ηλεκτρονικών Μέσων».

Ο απόφοιτος του ΙΕΚ ESP  έχει όλα τα προσόντα να εργαστεί ως φωτογράφος στον ιδιωτικό τομέα καθώς επίσης και  τη δυνατότητα να συμμετέχει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για διορισμό στο Δημόσιο (Π.Δ. 50/27-2/2001, ΦΕΚ 39τ. Α΄/5-3-2001).


Τα δημιουργικά που χρησιμοποιήθηκαν για την συγκεκριμένη σελίδα έχουν δημιουργηθεί από σπουδαστές του ΙΕΚ Γραφιστικής της esp+ στα πλαίσια των σπουδών τους.

Από πάνω προς τα κάτω τα δημιουργικά είναι των: Βαγγέλη Καλοχριστιανάκη, Αποστόλης Σπανός,  Ηλίας Σκουλάκου